Ficatei la tigaie in sos tomat

de nico15 in Ficat, 13 Dec 2010 | 96898 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei de pui
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100 ml de vin rosu
  • sare
  • piper
  • ulei
  • rozmarin
  • 200-250 ml suc de rosii
  • 1 morcov
  • 2 rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei la tigaie in sos tomat:

Se curata ficateii si se spala bine in mai multe ape. Separat se toaca ceapa foarte fin cubulete, usturoiul se zdrobeste, morcovul se curata si se rade pe razatoarea mica iar rosiile se taie cubulete mici. Se incinge o tigaie se pune ulei in care vom adauga pe rand: ceapa si usturoiul, morcovul si rosiile. Acestea se vor sota, pana ceapa devine aurie.

Se adauga ficateii peste legume, nu saram inca, lasam sa se soteze si ei un pic pe ambele parti. Cand au prins culoare se adauga vinul, se pune capacul si se lasa sa se patrunda.

Dupa aproximativ 15 minute ii incercam si daca sunt facuti adaugam sucul de rosii, condimentam dupa gust cu sare si piper, punem rozmarin si asteptam sa scada cantitatea de lichid.

Trebuie sa fim atenti sa nu se deterioreze forma ficateilor in procesul de sotare si fierbere ulterioara, verificam si daca sunt facuti se pot lua de pe foc si servi imediat.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei la tigaie in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

Cartofi lionezi

de Caty 3

pe 20.08 la 17:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficăţei de pui pe cartofi la cuptor