Ficatei de pui cu sos si piure

de Oana in 2 Portii = 20 LEI, 31 Ian 2017 | 17817 vizualizari

 

Va plac ficateii? Daca da, iata o reteta rapida si tare gustoasa pentru masa de pranz sau pentru cina!

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • ½ ardei gras rosu, galben si verde
  • 500 gr ficatei
  • sare
  • piper
  • o lingurita cimbru proaspat
  • 1 foaie de dafin
  • 100 ml apa fierbinte
  • 150 ml sos de rosii
  • patrunjel verde tocat
  • + garnitura de piure
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu sos si piure:

Curata ficateii, spala-i bine cu apa rece si lasa-i la scurs intr-o sita.

Pregateste legumele si taie ardeiul gras colorat in fasii, ceapa solzisori si usturoiul rondele.

Pune uleiul la incins intr-o tigaie mai adanca, apoi adauga ceapa si soteaz-o pentru 2 minute. Adauga usturoiul si amesteca. Pune apoi ardeiul gras si mai lasa 2 minute. Adauga ficateii de pui si amesteca putin.

Condimenteaza cu sare si piper dupa gust, cimbru proaspat, o frunza de dafin si adauga 100 ml de apa fierbinte. Pune capacul si lasa sa fiarba 8-10 minute, amestecand din cand in cand.

La final adauga sucul de rosii si mai lasa sa fiarba la foc mic 5 minute.

Presara patrunjel verde tocat marunt si serveste ficateii de pui cu sos si piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu sos si piure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveți Saganaki – Deliciu grecesc cu sos de roșii și brânză feta