Ficatei de pui cu smantana

de Caty in Ficat, 4 Iul 2022 | 4930 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficăței
  • 1 ceapa mare(150g)
  • 3 căței usturoi
  • 1 linguriță rasa boia dulce de ardei
  • 1 lingura faina
  • 250 g smântână
  • 200 ml apa
  • Sare, piper negru
  • 2-3 crenguțe cimbru
  • 50 ml ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu smantana:

Mai întâi curățăm ceapa și o tăiem peștișori iar usturoiul îl mărunțim. Le punem la calit in ulei cam 15-20 minute, adăugând cate putina apa.
Ficăței ii spălăm, ii curatam, îi tăiem in doua și îi punem în apa rece.
Punem o oala cu 2l apa la fiert. Când clocotește, punem ficățeii și ii fierbem 1 minut din momentul in care incepe apa din nou să fiarbă. Spumuim când este nevoie.
Când ceapa s-a înmuiat, adăugăm cimbrul, piperul, boiaua de ardei și ficateii scurși. Sotam împreună inca 2 minute.
Smântâna o amestecam cu faina, având grijă să nu facă cocoloașe, adăugăm apa și o turnam peste ficatei. Gustăm de sare și mai lasăm să fiarba la foc mic, 5 minute.
Eu am făcut între timp și o mămăliga, care a mers foarte bine cu acești ficăței in sos de smântână.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Legume trase la tigaie, cu ficatei de pui