Mod de preparare ficatei de pui cu ciuperci si cascaval.
Curata ceapa si tai-o julien.
Topeste intr-o tigaie unt cat o nuca si adauga ceapa. Caleste-o pana se inmoaie si pune si ficateii, plus putin busuioc.
Lasa sa se rumeneasca usor si adauga vinul si lasa sa fiarba la foc mic, pana se evapora vinul.
Unge un vas termorezistent cu unt, si cu o paleta scoate ceapa si ficatul si aseaza-le in vas – deci! fara zeama.
Amesteca galbenusurile cu smantana, adauga putina nucsoara, condimenteaza cu sare si piper si toarna peste ficateii din vas.
Introdu tava in cuptorul preincalzit si lasa la foc mediu pentru 20-25 minute.
Scoate vasul , pune deasupra bucati de cascaval si-l introdu din nou la cuptor pentru 8-10 minute.
Serveste cu mamaligutza si muraturi, cu iaurt , cu salata sau…cu ce vrei tu
Se serveste doar cald, cand se racesc ficateii mie nu imi mai plac
1
daca nu va place ficatul puteti pune piept de pui, reteta de la care m-am inspirat eu era cu piept de pui, dar eu avand o punga de ficat dezgetata, am adaptat