Ficatei cu mamaliguta

de epurasha2bb in Ficat, 1 Dec 2010 | 5477 vizualizari

 

O mancare care desi foarte gustoasa si hranitoare cu aport de Fier in organism sunt ficateii cu sos si mamaliguta insa de obieci aceasta mancarica nu este prea usor de aranjat ca sa fie si apetisanta.Iata cum am gasit eu o solutie care sper sa va fie de ajutor atunci cand o veti servi la masa.

 

INGREDIENTE

  • Necesarul pentru 3-4 portii mici este :
  • o caserola mica de ficatei de pasare,
  • 1 ceapa,
  • 3 graunti de usturoi,
  • 2 linguri de vin rosu,
  • piper negru,
  • sare,
  • ulei,
  • 1 cana de zeama strecurata de la supa de pasare cu legume,
  • 4-5 linguri pline cu pasta de rosii.
  • Pt.mamaliguta 
  • malai,
  • apa,
  • sare
  • putin ulei sau unt.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei cu mamaliguta:

Se pune la calit in 4 linguri de ulei ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul tocat si el feliute mici.Se adauga ficateii si se amesteca, se lasa putin pe foc mediu apoi se adauga cate putina zeama strecurata se supa de pasare cu legume, se amesteca din cand in cand si spre sfarsit mai adaugam sare si piper negru precum si vinul rosu.Mai lasam pe foc amestcand pana se evapora alcoolul din vin si ramane doar aroma sa.Oprim focul si acoperim.

Pregatim mamaliguta simplu fierband apa si adaugand sare in ea , apoi cate putin , in ploaie malaiul si amestecam cu un tel nemetalic bine sa se omogenizeze, ca sa nu faca cocoloase.Se adauga spre sfrasit cand s-a inchegat si putin ulei sau unt, cam o lingura,  doua.Se amesteca iar bine si apoi se opreste focul si se rastoarna mamaliga intr-un castron.De acolo eu am luat intr-un capacel tubular mici cantitati de mamaliga si le-am rasturnat pe o farfurie intinsa.In mijloc am pus ficateii cu sos cald.Am decorat cu teci de fasole murata cu sfecla si cu rondele de praz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu ciuperci la tigaie