Ficat de vițel cu ceapă și mere

de Panacris in Vita, 27 Ian 2013 | 4997 vizualizari

 

Am revizuit o rețetă mai veche! Și a ieșit o minunăție!

 

INGREDIENTE

  • ficat de vițel cca. 800 g,
  • ceapă galbenă 4 bucăți,
  • mere ionatan 4 bucăți,
  • unt 50 g.,
  • ulei de floarea soarelui,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • vin alb demisec
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de vițel cu ceapă și mere:

Ficatul se curăță, se spală și se taie felii potrivite. Se topește untul într-o tigaie, se adaugă bucațile de ficat și se lasă la prajit, acoperit la foc mic cca. 10 minute, întorcînd-se pe fiecare parte. Într timp ceapa și merele se curăță, apoi se taie felii. Se pune ceapa la călit în ulei în altă tigaie, la foc mic, acoperit, cca. 10 minute. Se asezonează de sare și piper, se adaugă bucățile de mere, lăsându-se la foc mic, cca. 5 minute, ca să se ”împreuneze” gusturile. Când feliile de ficat sunt aproape gata, se adaugă amestecul de ceapă și mere, vinul alb demisec, cca. 100 ml și se mai lasă la gătit, acoperit, cca. 5 minute. Se servește fierbinte alături de găluște de cartofi sau cartofi natur. Pofta bună!

TIPS-URI

1

ficatul de vițel se poate înlocui cu ficat de porc

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vițel cu ceapă și mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficat de vițel cu ciuperci și cimbru