Felii cu Rom

de iqphantom in Prajituri, 18 Apr 2013 | 41035 vizualizari

 

La o discutie am aflat ca Cosseli Superesenta de Rom (valabil si la vanilie) ofera acel gust de rom pe care generatia 80-90 ( me included) il tine minte cu mare drag.
Asa ca a fost musai si abolut necesar sa fac prajitura asta pe care n-am facut-o de mai bine de un an de zile …din lipsa de …aroma potrivita.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 5 linguri de ulei ( floarea soarelui)
  • 2 lingurite praf de copt
  • Crema:
  • ½ blat copt, racit si faramitat
  • 200 gr unt ( sau margarina)
  • 200 gr nuci macinate ( alune, migdale, macademia…etc)
  • 4-6 linguri de cacao
  • 6 linguri de zahar ( poti pune mai mult daca vrei mai dulce)
  • 1 sticluta esenta de rom ( Cosseli superesenta, Cosmin superesenta)
  • 2 linguri de rom negru
  • 6 linguri gem de caise
  • Apa
  • Glazura:
  • glazura instant de ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii cu Rom:

Blat:

Se  bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana spuma e teapana. Se adauga galbenbusurile si uleiul amestecand cu un tel. Se adauga faina amestecat cu praf de copt. Se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt cam 30 minute pe treapta minima a cuptorului cu gaz. Faceti proba scobitorii. Blatul copt se raceste si se taie in doua transversal.

Crema:

Jumatatea (superioara) de blat maruntita se amesteca cu restul ingredientelor. Se completeaza cu apa pana la omogenizare. Cantitatea de apa depinde de gustul fiecaruia. Crema trebuie sa aiba consistenta si sa nu  curga.

Asezare :

Blatul ramas se insiropeaza cu apa amestecata cu rom. Poti pune zahar in sirop dar va fi foarte dulce.

Crema se aseaza peste blat si se da la rece 30  de minute.

Se scoate din frigider si de glazureaza.

Se pune in frigider pentru inca 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii cu Rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]