Felie de caramel

de Angelina_Elena in Dulciuri, 26 Iul 2013 | 5387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 24 biscuiti simpli

Budinca de caramel:

  • 2 pahare lapte
  • 1 pahar zahar + 1 lingura zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura apa

Sirop:

  • 1 ceasca de cafea indulcita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felie de caramel:

Budinca de caramel: intr-o craticioara punem zaharul cu o lingura de apa la caramelizat la foc mic. Aveti grija sa nu se arda!!!

Cand s-a caramelizat stingem cu laptele si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste iar.

Amidonul il amestecam cu 1 lingura de zahar.

Cand zaharul a devenit lichid, adaugam treptat amidonul si amestecam continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloasi.

Fierbem pana se ingroasa, apoi dam de-o parte.

Dupa ce am facut budinca, luam o tava de chec si o tapetam cu folie alimentara transparenta.

Inmuiem fiecare biscuit in cafeaua indulcita, si asezam in tava de chec astfel incat sa tapetat partea de jos a tavii.

Apoi turnam jumatate din cantitatea de budinca, acoperim iar cu un strat de biscuitii inmuiati in cafea, turnam budinca ramasa si acoperim iar cu un strat de biscuitii.

Lasam sa se raceasca, apoi dam tava la frigider pentru cel putin 2 ore.

Portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Felie de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada din biscuiti cu crema de cocos si zmeura