Este o reteta de post foarte buna, mai ales acum cand va incepe Postul Craciunului si avem nevoie de diferite retete gustoase.
Fasolea se pune in apa cu o seara inainte de a fi pregatita, ca sa se inmoaie.
A doua zi o punem la fiert, schimbam apa de 3 ori pentru a nu avea probleme la stomac. Adaugam ceapa uscata curatata (o lasam intreaga).
Timpul de fierbere nu poate fi estimat pentru ca depinde de fasole (una fierbe mai greu, alta mai repede). Cand a fiert fasolea foarte bine, o scurgem de apa si o lasam sa se raceasca.
Apa nu o aruncam pentru ca o punem folosi cand mixam fasolea. Cand s-a racit, batem fasolea cu mixerul sau cu robotul. Adaugam sare dupa gust, uleiul de masline si usturoiul maruntit. Daca e prea tare compozitia, adaugam din apa in care a fiert fasolea.
Ornam fasolea cu cateva masline si o servim cand s-a racit.
Pofta buna!