Fasole frecata

de mamaieelena in Mancaruri de post, 12 Dec 2011 | 5781 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr.fasole boabe
  • 1/2 l ulei
  • 1 morcov
  • patrunjel radacina
  • 4 cepe potrivite
  • 50 gr.telina
  • 150gr. faina
  • sare,piper
  • patrunjel
  • 3 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata:

Fasolea se pune de seara la inmuiat si apoi se spala bine in ape mai multe si se pune la fiert in oala sub-presiune pe care o pregatim astfel: fasole, sare, 1 ceapa, morcov, patrunjel, telina, 2 linguri cu ulei si apa cat sa o acopere. Se lasa la fiert aproximativ o ora dar eu am lasat mai mult.

Se scot legumele, iar fasolele se scurg de apa in care au fiert intr-o sita, apoi se dau prin masina de tocat carne pe sita mai marunta: Cu mixerul se incorporeaza 300 ml ulei si usturoiul dat prin razatoare mica si se mai potriveste de sare si piper.

In timp ce fierbe fasolea ceapa 3 bucati se curata si se taie solzi. Se amesteca cu faina desfacand bine fiecare inel de ceapa. Intr-o tigaie se incing 200 ml ulei si se pune la foc iute ceapa pe rand la prajit. Se scot cu paleta pe hartie absorbanta pentru eliminarea surplusului de ulei.

Fasolea astfel pregatita se pune pe platou si se orneaza cu ceapa prajita si cu patrunjel verde si cu trandafiri din rosii.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]