Fasole făcăluită fără prăjeală

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 3 Dec 2012 | 12091 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole albă;
  • 1 morcov;
  • 100 g ţelină;
  • 1 ceapă;
  • 1 căpăţână mică de usturoi;
  • ulei de floarea soarelui;
  • piper boabe;
  • foi de dafin;
  • chili proaspăt măcinat;
  • sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole făcăluită fără prăjeală:

Se spală fasolea, se ţine în apă câteva ore pentru a se hidrata.

Se pune la fiert, se schimbă apa de 2-3 ori. 

Se strecoară şi se mai fierbe împreună cu legumele (ceapa, morcovul şi ţelina) şi condimentele (piper boabe, 1 foaie de dafin, sare). 

După ce au fiert, se strecoară şi se mixează cu ajutorul blender-ului. 

Se adaugă câteva linguri de ulei de floarea soarelui, se potriveşte la sare iar la final se macină chili după gust.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Am servit-o cu Salată de crudităţi şi Salata de ceapă roşie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole făcăluită fără prăjeală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta