Fasole facaluita

de Florin A in Mancaruri de post, 28 Mar 2016 | 3752 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole uscata
  • o lingurita cu sare
  • usturoi dupa gust
  • cateva cepe potrivite
  • ulei pentru calit ceapa
  • 200 g suc de rosii/bulion
  • patrunjel verde (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole facaluita:

Se curata fasolea (daca este cazul), se spala bine si se lasa la hidratat, peste noapte sau cateva ore, intr-un vas cu apa rece, atat cat sa acopere toata cantitatea de boabe.

Se clateste si se pune la fiert atat cat este necesar.

O pasam apoi, adaugand sarea dupa gust. Maruntim usturoiul si il pasam cu putin ulei, il adaugam peste fasolea facaluita amestecand pentru omogenizarea completa.

Pentru prajeala: Tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei pana cand se rumeneste usor. Adaugam apoi bulionul/sucul de rosii si lasam sa fiarba pentru inca 5-10 minute.

Se serveste alaturi de ardei copti, salata de varza sau muraturi! Este la fel de delicioasa, indiferent de varianta aleasa! Pofta buna!

TIPS-URI

1

Recomand ca pe parcursul fierberii, apa sa fie inlocuita (tot cu apa fierbinte, cea rece opreste procesul de fierbere)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta