Fasole facaluita

de nilguin in Mancaruri de post, 8 Mai 2011 | 14674 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • un cartof
  • un morcov
  • un păstârnac
  • 5 cepe
  • 7 căţei de usturoi
  • 2 linguri de bulion
  • ulei
  • sare, piper şi boia după gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole facaluita:

Fasolea, curăţată, se pune la înmuiat în apa rece cu câteva linguri de sare. După ce s-a înmuiat se spală şi se pune la fiert. Când clocoteşte se strecoară, se spală şi se pune din nou la fiert  Eu personal schimba apa de cel puţin 3 ori. Când punem ultima apă adăugăm morcovul, 1 ceapă, păstârnacul şi cartoful. Se fierbe la foc mic  într-o oală sub presiune.

Între timp curăţăm şi tocăm julienne restul de ceapă şi o călim până devine sticloasă, după punem  cele 2 linguri de bulion.

După ce a fiert fasolea, se strecoară şi se dă prin blender împreună cu usturoiul şi 2-3 linguri de ulei. Se condimentează după gust Puneti-o pe o farfurie cât mai întinsă fasolea cu ceapa călită deasupra şi garnisiţi cu pătrunjel.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta cu ceapa caramelizata