Fasole cu costita afumata de porc

de Aletta in Mancaruri cu carne, 27 Ian 2016 | 2940 vizualizari

 

O mancare tipic traditional romaneasca. Eu nu o refuz !! :P

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole
  • o bucata coasta afumata de porc
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • jumatate de ardei gras rosu
  • vegeta sau fucks pentru fasole
  • 250 ml bulion
  • un praf de boia.
  • cateva linguri de ulei de floarea-soarelui.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu costita afumata de porc:

Fasolea se pune la inmuiat apoi se pune intr-o cratita cu apa rece.

Cand clocoteste se pun coastele afumate, spalate si taiate in bucati potrivite.

Separat intr-o tigaie se pun morcovii taiati sau dati pe razatoare, ardeiul si ceapa taiate mic.

Se distuie in cateva linguri de ulei, apoi se pune un varf de boia dulce.

Se toarna peste fasole.

Se pune vegeta sau fucks pentru fasole dupa gust.

Cand  fasolea e fiarta se pune 250 ml de bulion si se mai lasa pe foc cateva minute.

Din 2-3 linguri de faina se face un rantas. Se pune faina in uleiul fierbinte si se amesteca pana devine rozaliu. Atunci se adauga un varf de boia dulce si se toarna peste fasole.

Se mai lasa sa de-a un clocot si se opreste focul.

Se serveste alaturi de castraveti murati sau alte muraturi.

Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

se poate adauga patrunjel verde sau tarhon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu costita afumata de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

miki_a 1

28.01.2016, 11:33

Nici eu nu refuz asa ceva, chiar si simpla e foarte buna si nutrienta!

mirela0911 1

28.01.2016, 19:07

Aletta 1

10.02.2016, 09:20

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Tocăniță de cartofi și carne tocată sub crustă de pâine