Fasole cu ciolan afumat

de Dya Daniela Andrei in Porc, 15 Sep 2011 | 32775 vizualizari

 

Pur si simplu pentru ca mi s-a facut o pofta nebuna ...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciolan afumat,
  • 500 g fasole,
  • 2 morcovi,
  • 1 ardei capia,
  • 4-5 cepe,
  • 1 legatura de marar si patrunjel,
  • condimente in functie de gust: sare, piper, busuioc si tarhon,
  • 2 linguri cu sos de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan afumat:

Fasolea curatata se spala si se lasa intr-un vas cu apa rece, peste noapte, fiind astfel mai usor de pregatit. A doua zi o scurgem  si o punem la fiert, intr-o oala cu apa - dupa ce apa da in clocot de cateva ori, o schimbam cel putin o data,  avand grija ca cea adaugata sa fie calda/fierbinte.

Punem ciolanul afumat sa fiarba impreuna cu fasolea, iar separat pregatim prajeala.

In prajeala adaugam morcovul si ardeiul capia, tocate sau feliate,  si, fierbem impreuna pentru 2-3 minute, amestecand din cand in cand. Punem apoi condimentele  si lasam sa fiarba pentru 5 minute, la foc mediu, cu un capac deasupra.

Cand boabele de fasole au fiert adaugam prajeala si lasam pe foc pana cand scade si are aspect "legat".

Presaram mararul si patrunjelul tacate marunt.

Eu am servit-o cu o salata de ardei copti!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]