Fasole batuta, orientala (Byesar)

de AlexTeacher in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2016 | 6716 vizualizari

 

O altfel de fasole batuta... mai buna ! :) 

 

INGREDIENTE

    • Fasole bob gigant – cca 500 g
    • Usturoi – 5-6 catei
    • Chimion – 1 lingurita rasa
    • Chimen – ½ lingurita
    • Ulei de masline extravirgin – 80 – 100 ml
    • Zeama de lamaie – 2 linguri
    • Frunze de menta pentru décor
    • Boia dulce – 1 lingurita
    • Piper cayenne – 1 lingurita rasa
    • Ceapa rosie pentru décor
    • Extra ulei de masline pentru décor
    • Extra boia pentru décor
    • Coriandru proaspat – 1 legatura
    • Sare si piper alb – dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta, orientala (Byesar):

  • Coaceti usturoiul in cuptor;

  • Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte;

  • Puneti-o la fiert cu sare (timpul de fierbere al fasolei este influentat de calitatea sa);

  • Cand bobul s-a fiert, scurgeti apa intr-un castron;

  • Treceti boabele prin sita (pentru a ramane teaca fiecareia acolo);

  • Compozitia rezultat-o introduceti-o intr-un blender, impreuna cu uleiul de masline, chimionul, chimenul, boia dulce si piper cayenne, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi copt si suficienta zeama din cea in care a fiert fasolea, ca dupa ce o blendati sa obtineti o pasta fina, cremoasa;

  • Taiati ceapa rosie cubulete mici;

  • Tocati coriandrul marunt;

  • Serviti fasolea cu ceapa rosie si coriandru, decorata cu boia, putin ulei de masline si frunze de menta;

  • Prajiti paine sau serviti alaturi de pita;

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta, orientala (Byesar)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

CameliaR 1

20.03.2016, 10:49

Delicioasa!

Geanina87 1

20.03.2016, 17:11

mena29 1

29.03.2016, 18:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din aluat de foietaj cu fasole batuta