Fasole Batuta

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 7 Aug 2014 | 3619 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba boabe,
  • 2 cepe mari ,
  • 4 catei de usturoi,
  • 1-2 morcovi medii,
  • ½ de telina,
  • 2 foi de dafin,
  • 1 lingura sare cu gust de afumatura ( Se gaseste la Afi Cotroceni),
  • Ulei,
  • Cimbru,
  • Pentru decorul de ceapa pe care o adaugam deasupra:
  • 2-3 cepe,
  • ½ lingurita boia dulce de ardei
  • ½ de lingurita de boia afumata,
  • sare dupa gust,
  • Putin sos dulce-acrisor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole Batuta:

Fasolea se va curata de impuritati, o alegem bine si o spalam. O punem la inmuiat cu o seara inainte de a o pregati.

A doua zi aruncam apa in care a stat fasolea si ne vom apuca de lucru dupa cum urmeaza:

Pregatim legumele, curatam ceapa si o vom taia marunt si cu telina si morcovul procedam la fel (le putem taia marunt sau cubulete).

Luam o cratita (oala) de 5 litri, adaugam 3 litri de apa, o lingurita de sare si adaugam fasolea si legumele si lasam sa fiarba. Adaugam foile de dafin si putin cimbru. Incercam din cand in cand fasolea sa vedem daca este fiarta.

 Luam usturoiul, il curatam si il zdrobim. Daca fasolea s-a fiert o scoatem si o punem intr-o strecuratoare, pastram din lichidul in care a fiert, dar nu tot lichidul, surplusul se va arunca.

 Fasolea o vom zdrobi in doua etape, prima data intr-o sita (strecuratoare) deoarece vor ramane multe coji pe care le vom arunca si de abia dupa aceasta etapa vom pune fasolea rezultata in robot si o vom mixa bine.

Adaugam usturoiul, sare si putin ulei si continuam mixarea pana se va omogeniza bine. Daca este prea uscata mai adaugam din lichidul in care a fiert dar nu puneti mult de la inceput doar completati daca este nevoie.

Concomitent ne vom apuca sa pregatim si ceapa calita care va fi aranjata deasupra fasolei. Tocam ceapa si o punem la calit in ulei cand este translucida adaugam boia si lasam sa prinda si culoare.

Adaugam si sosul dulce-acrisor, asteptam sa se combine savorile dupa care o scoatem din tigaie si o vom adauga peste fasole.

 Fiecare poate decora dupa gustul lui.

 Pofta Buna.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole Batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv- Fasole batuta cu Blenderul Oster