Fasole batuta

de Julia_Snow in Mancaruri de post, 27 Mai 2014 | 5018 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g. fasole boabe
  • o ceapa verde
  • un fir usturoi verde
  • 2 rosii din conserva si 2 linguri din bulionul aferent
  • patrunjel si marar
  • sare si piper
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Se spala fasolea si se lasa la hidratat peste noapte.
Se pune la fiert , iar dupa ce da in clocot se strecoara, se arunca apa iar fasolea se pune in continuare la fiert in alta apa, fierbinte.
Operatiunea se repeta de inca doua ori.
Cand punem fasolea in apa finala, punem si sare si lasam sa fiarba pana cand testam si observam ca bobul de fasole se striveste cu usurinta.
Strecuram din nou fasolea, dar de data aceasta pastram apa in care a fiert.
Fasolea se striveste si omogenizeaza, punanand cate putina apa din cea in care a fiert si ulei de masline, pana cand ajunge la consistenta dorita.
Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si ceapa si usturoiul, taiate marunt (curatate si spalate in prealabil). Le lasam sa se inmoaie putin si adaugam rosiile, bulionul, patrunjelul si mararul. Lasam cateva minute si adaugam fasolea.Se amesteca si se potriveste cu sare si piper.
Pofta buna!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]