Fasole batuta

de Bucataras in Mancaruri de post, 2 Apr 2009 | 6796 vizualizari

 

Se spala fasolea boabe si apoi se pune 24 de ore la inmuiat in apa rece, motiv pentru care in timpul fierberii nu va mai fi nevoie sa-i schimbam apa.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg fasole boabe
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • telina
  • 2-3 catei de usturoi
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Apoi se pune la fiert cu ceapa taiata marunt (cam 2 cepe), cu morcovi (cam 3 morcovi), cu telina, dar si putin usturoi si un praf de sare. Dupa ce a fiert, se mixeaza cu tot cu legumele, punind si ulei (nu de masline, caci amareste). In functie de gust se poate pune si putina zeama de lamiie. Se pune intr-un vas.

Apoi, intr-o tigaie se pune ceapa taiata marunt la innabusita in ulei. Se aduaga putin apa pentru a se inmuia ceapa, apoi se pune sucul de rosii. Acest amestec se pune peste fasolea batuta. Se serveste cu muraturi sau salata de ceapa (ceapa frecata in otet si putin ulei si lasata astfel la macerat cam 10 minute). Normal, daca ii adaugi niste cirnaciori, un ciolan sau chiar o costita prajita poti rade si o carafa cu vin. Vai de colesterol insa :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Flori 1

02.04.2009, 14:42

Mai...eu am facut azi o fasole batuta, asemanatoare (exista mici diferente...). Merita sa scriu si varianta mea sau plictisim userii?

Bucataras 1

02.04.2009, 23:13

Daaaaa, baga si cu mai multe poze

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

pe 04.09 la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta