Fasii de pui in foietaj cu sos alb

de Rocsi in Pui, 26 Iul 2012 | 4234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 foaie aluat foietaj
  • 1 piept de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • patrunjel uscat
  • Pentru sos:
  • 1 cana lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita unt
  • 2 1/2 linguri mascarpone
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasii de pui in foietaj cu sos alb:

Aluatul foietaj il lasam sa se dezghete.

Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet de bucatarie. Il taiem fasii pe lung, nu foarte groase. Intr-un bol amestecam sare,piper, boia dulce si patrunjel uscat. Le invartim bine, apoi tavalim fasiile de pui prin acest amestec. Presaram niste faina pe masa de lucru. Asezam foietajul si cu un sucitor il mai intindem putin, apoi il taiem fasii de circa 2 cm. Luam cate o fasie de aluat si infasuram in jurul bucatelelor de pui, dar nu le acoperim de tot cu aluat (ca in poza). Ungem o tava cu putina margarina si punem hartie de copt. Asezam fasiile de pui imbracate lasand putin spatiu intre ele.

Dam tava in cuptorul incins pana aluatul este rumenit iar puiul este patruns ( cam 40-45 de minute). Le scoatem cand sunt gata si le lasam sa se racoreasca.

Sosul:

Intr-un castron punem faina si o dizolvam cu 5-6 linguri de lapte. Punem restul de lapte la fiert intr-o cratita. Cand da in clocot, punem amestecul de faina, dar il trecem printr-o strecuratoare. Amestecam bine sa nu se formeze cocoloase si il lasam sa fiarba cam 3 minute, cat sa aiba consistenta unei smantani. Luam de pe foc, condimentam cu sare si piper, apoi punem untul si invartim bine . Lasam sa se racoreasca putin, cat sa nu fie fierbinte si incorporam cu o lingura de lemn mascarponele. Patrunjelul il spalam si il tocam marunt, apoi il adaugam in sos.

Servim fasiile de pui impreuna cu acest sos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasii de pui in foietaj cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

Rocsi 1

30.07.2012, 21:13

Nu ai pentru ce!

Angelina_Elena 1

01.08.2012, 22:28

mmm,ce bunatate!

Rocsi 1

01.08.2012, 23:23

Daria

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
aripoare picante pe pat de sare