Falafel

de Lia_ in Mancaruri de post, 30 Mar 2014 | 12787 vizualizari

 

Chiftelutele din naut sunt ideale in perioada postului si pentru vegetarieni. In sfarsit o reteta dupa care am reusit sa le prajesc fara probleme, nu s-a descompus nici macar una. Se mananca in lipie, cu salate proaspete (fatoush), muraturi (mai ales ardei iuti murati), legume la grill, sos de susan (tahini) si hummus. Mai nou se mananca si cu maioneza. Reteta am preluat-o de pe site-ul e-retete.ro

 

INGREDIENTE

  • 200 g naut
  • 3 felii franzela (fara coaja)
  • 1.5 lingura rasa faina
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1.5 lingurita rasa coriandru boabe macinat
  • 1/4 lingurita chimion (cumin) macinat
  • 2/3 lingurita piper
  • 2/3 lingurita turmenic (sau 2/3 lingurita boia dulce)
  • chilli (dupa gust; cca 4-5 rasnite)
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura seminte susan (optional)
  • sare
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel:

1. Pui multa apa peste naut si lasi la inmuiat peste noapte. Asa va arata a doua zi.

2. Scurgi nautul de apa si mixezi bine cu robotul.

3. Adaugi faina, painea sfaramata, ceapa, usturoiul si patrunjelul tocate fin. Adauga restul condimentelor si mixezi iar pana se vede pe fundul vasului robottului ca devine pastoasa compozitia.

4. Dai compozitia la frigider pentru 1 ora.

5. Incingi bine uleiul intr-un vas mic (folosesc o craticioara de 15cm diametru), scopul este sa prehgatesti o baie de ulei cu nivel mai inalt decat grosimea chiftelei.

6. Iei cu lingura din compozitie si cu podul palmei presezi bine. "Liftezi" chifteaua in mana si presezi marginile ascutite, obtii o forma ca de ou aplatizat un pic.

7. Dai focul la minim (pe ochiul cel mai mic) si pui chiftele cate incap dar sa nu fie foarte inghesuite (intrau cam 5). Le urmaresti cand devin aurii, de la bicarbonat se inchid la culoare dar e ok, ajuta mult bicarbonatul.

Daca sunt cuprinse bine de ulei, se rotesc singure, nu este nevoie sa le intorci. Daca se lipesc, le intorci dupa ce s-au prajit pe o parte dar nu au voie sa se lipeasca, mie nu mi s-a intamplat.

Sa va fie de folos!  

TIPS-URI

1

Mie imi place sa adaug sandwich-ului muguri de pin sau miezuri de nuca fripte in tigaie intr-un strop de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Falafel de post