Estonian Kringel cu nuca si rahat

de brunetica in Dulciuri, 2 Mar 2012 | 4177 vizualizari

 

Foarte delicios si foarte bun

 

INGREDIENTE

  • 300 g. faina
  • 15 g. drojdie
  • 30 g. unt
  • un galbenus 
  • o lingurita de zahar
  • 140 ml. lapte
  • un praf de sare
  • o esenta de rom
  • miez de nuca macinat
  • rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel cu nuca si rahat:

Drojdia o topim cu zaharul si laptele caldut si o lasam pentru 15 minunte la dospit. Cernem faina intr-un bol si adaugam maiaua , galbenusul , praful de sare , esenta si untul topit si racit. 

Incorporam bine ingredientele si trebuie sa obtinem o pasta omogena ca de cozonac ,  si lasam la odihna pana isi dubleaza volumul. 

Dupa ce si-a dublat volumul  pe planseta de lucru infainata intindem o foaie  , o ungem cu unt topit si intindem miez de nuca si bucatele de rahat, rulam si formam un sul pe care il taiem in doua cu un cutit bine ascutit. Rulam cele doua suluri si formam un colac. Il asezam intr-o tava unsa cu unt toipt, il ungem cu un pic de unt si zahar,   il coacem la cuptorul incins la foc mediu. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

brunetica 1

04.03.2012, 10:03

Ica

cocineraviajera 1

09.09.2012, 16:44

Arata bine si seamana foarte bine cu invartita moldoveneasca.

Panacris 1

14.12.2012, 12:23

Bun, bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Estonian Kringel