Escalop de porc cu ceapa si ghimbir

de mihaelar63 in Porc, 1 Noi 2013 | 4910 vizualizari

 

Daca tot e la moda "din bucataria popoarelor", m-am gandit sa prepar ceva frantuzesc. Am grija pana cand prepar escalopul, sotul meu sa lipseasca. Daca este prezent imi "subtilizeaza" jumatate din carnea prajita in prima faza a gatitului :D. Am dorit sa prepar altceva decat clasicul escalop cu ciuperci. La fiecare preparat imi stabilesc un condiment pe rol de "primadona" in simfonia gusturilor. De data aceasta am ales ghimbirul.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pulpa de porc
  • 2 cepe
  • 1 lingura ghimbir tocat
  • 1 lingura pasta tomate
  • 1 lingura pasta ardei
  • 1/2 lingurita "Eros Pista" (pasta ardei iute)
  • 100 ml masline
  • 50 ml vin alb
  • faina alba
  • sare
  • piper
  • codite de ceapa verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ceapa si ghimbir:

Feliati subtire pulpa de porc, daca nu e suficient de subtire se bate cu batatorul de snitele. Sarati, piparati, dati prin faina alba feliile de carne si le prajiti in ulei incins pana capata o usoara crusta crocanta. 

Curatati si taiati ceapa pestisori si ghimbirul cubulete marunte.

Scoateti carnea de la prajit pe o farfurie alaturata si in uleiul incins prajiti ceapa si ghimbirul .

Adaugati pasta de rosii, pasta de ardei dulce si iute, amestecati, turnati vinul si doua cani cu apa. Adaugati inapoi carnea pentru fierbere.

Prin fierbere scade apa si se formeaza un sos de o culoare deosebita. Dupa 20 minute verificati daca carnea este fiarta. Verificati periodic ca sosul sa nu scada prea tare (daca e nevoie completati cu putina apa)

Serviti escalopul presarat cu verdeata si cu garnitura preferata. Eu l-am servit cu pireu de cartofi cu patrunjel si usturoi + salata de castraveti si ceapa rosie .

     

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi ca si garnitura : orez , cartofi , paste , brocoli fiert , cus-cus sau chiar mamaliga .

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ceapa si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

MIUTA 1

01.11.2013, 21:20

Rocsi 1

01.11.2013, 22:09

O mare bunatate ne-ai adus Mihaela

Lia_ 1

02.11.2013, 06:13

nu ma omor dupa ghimbir dar suna bine aici la tine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci