Empanada cu ton

de Alexandru29 in Ton, 22 Apr 2013 | 7859 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. ton la conserva
  • 2 foi empanada
  • 1 ceapa
  • 4 oua fierte
  • 1 ou crud
  • 2 ardei copti
  • 150 gr. sos de rosii
  • Ingrediente pentru foile de empanada
  • 300 gr. faina
  • 100 ml. ulei
  • 100 ml. apa
  • 1 plic drojdie
  • 1 galbenus
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanada cu ton:

Foile pentru empanada ori le facem acasa ori le cumparam gata facute. Pentru a face foile amestecati faina cu drojdia in apa calduta apoi adaugati uleiul, galbenusul si putina sare dupa care se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Dupa se fac doua foi egale sa incapa in tava de cuptor.

Dupa ce am terminat cu foile incepem sa calim ceapa, adaugam ardeiul taiat cubulete si putina sare, lasam pe foc 2 minute, dupa care oprim focul, adaugam tonul scurs de ulei, ouale fierte taiate cubulete si sosul de rosii. Dupa ce amestecam toate ingredientele pregatim tava, punem prima foaie adaugam toata compozitia noastra intr-un strat uniform, punem a doua foaie si o lipim de cealalta. Batem oul crud si ungem cu o pensula toata empanada, apoi intepam cu o furculita in mai multe locuri. Se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade celsius pentru 30 de minute.

Sse poate servi cu sos de rosii si salata. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanada cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitive empanadas / Pateuri cu ton