Eclere mici

de sasha in Dulciuri, 4 Mar 2013 | 4004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml ulei
  • 250 g faina
  • 500 ml apa
  • 6 oua

PENTRU CREMA

  • 1L lapte 
  • 100 g unt nesarat
  • 250 g zahar
  • 2 esente vanilie
  • coaja resa de la o jumatate de portocala
  • miere
Portii: 36
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere mici:

Uleiul si cu apa se un la fiert, cand fierbe se adauga faina deodata si se amesteca continuu pana incepe sa se desprinda de pe oala. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, intre timp pregatim CREMA!

Se pune le fiert laptele, intr-un bol cu faina se ia din laptele fiert si se amesteca cu faina pana faina devine lichida , fara cocoloase si se rastoarna peste laptele ramas.

Se amesteca si se adauga si untul topit si zaharul,amestecam continuu.

Cand crema devine groasa o luam de pe foc si adaugam esentele si coaja rasa de la portocala,amestecam si o lasam sa se raceasca.

Ne intoarcem la Eclere. Acum compozitia s-a racit,adaugam cate un ou pe rand si amestecam bine dupa fiecare.

Luam o tava si o tapetem cu faina, intr-un pos de ornat  punem compozitia si formam bastonasele. Le introducem in cuptor la 180 grade pentru 30 de minute.

Cand sunt aurii si crescute le scoatem si le lasam sa se raceasca, cand s-au racit le taiem pe mijloc si le umplem cu crema obtinuta si le ungem cu miere pe deasupra.

Le pune la rece pentru 1h.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere mici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu jeleu de portocale si crema de vanilie