Eclere mici

de sasha in Dulciuri, 4 Mar 2013 | 3884 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml ulei
  • 250 g faina
  • 500 ml apa
  • 6 oua

PENTRU CREMA

  • 1L lapte 
  • 100 g unt nesarat
  • 250 g zahar
  • 2 esente vanilie
  • coaja resa de la o jumatate de portocala
  • miere
Portii: 36
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere mici:

Uleiul si cu apa se un la fiert, cand fierbe se adauga faina deodata si se amesteca continuu pana incepe sa se desprinda de pe oala. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, intre timp pregatim CREMA!

Se pune le fiert laptele, intr-un bol cu faina se ia din laptele fiert si se amesteca cu faina pana faina devine lichida , fara cocoloase si se rastoarna peste laptele ramas.

Se amesteca si se adauga si untul topit si zaharul,amestecam continuu.

Cand crema devine groasa o luam de pe foc si adaugam esentele si coaja rasa de la portocala,amestecam si o lasam sa se raceasca.

Ne intoarcem la Eclere. Acum compozitia s-a racit,adaugam cate un ou pe rand si amestecam bine dupa fiecare.

Luam o tava si o tapetem cu faina, intr-un pos de ornat  punem compozitia si formam bastonasele. Le introducem in cuptor la 180 grade pentru 30 de minute.

Cand sunt aurii si crescute le scoatem si le lasam sa se raceasca, cand s-au racit le taiem pe mijloc si le umplem cu crema obtinuta si le ungem cu miere pe deasupra.

Le pune la rece pentru 1h.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere mici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități cu fistic

ieri la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

ieri la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere