Eclere delicioase ;)

de corina241 in Prajituri, 16 Noi 2010 | 15696 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Coji de eclere:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 125 g faina
  • 4 oua
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 30 g amidon
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere delicioase ;):

Compozitia pentru cojile de eclere:Intr-o craticioara se pune apa si uleiul la foc potrivit si se lasa pana clocoteste,apoi adaugam faina dintr-o data si amestecam repede pana se desprinde de pe peretii vasului.Se ia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul amestecandu-se rapid dupa fiecare.Punem cmpozitia intr-un sprit pentru ornat si se fac bastonase care se coc(la foc mediu 30-35 minute) in tava aragazuilui tapetata cu hartie de copt.Cuptorul va fi incins inainte la 180°.Dupa ce s-au racit le taiem pe jumatate si le umplem cu crema.

Crema de vanilie:Laptele se pune la fiert cu zaharul,iar in acest timp se freaca bine galbenusurile cu amidonul.Cand laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga cate o lingura de lapte peste galbenusuri,amestecand bine dupa fiecare (vreo 10 -12 linguri),iar restul de lapte se adauga si el in fir subtire amestecand continuu.Cand am terminat punem iarasi pe flacara si amestecam cu telul pana ce se ingroasa(amidonul va face ca aceasta compozitie sa devina o crema ingrosata).Luam de pe foc si adaugam esenta  si zaharul vanilat.

Cu crema obtinuta umplem cojile de eclere,iar la sfarsit ornam cu toping de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere delicioase ;)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel