Eclere cu crema de vanilie

de lacralacry in Prajituri, 29 Iun 2014 | 5148 vizualizari

 

Un desert delicios!

 

INGREDIENTE

  • Pentru ecler:
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 200 gr de faina
  • 6 oua
  • un varf de cutit de sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 1litru de lapte
  • 4-5 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de amidon alimentar
  • esenta de vanilie si un varf de cutit de sare.
  • Pentru glazura am folosit 150 gr ciocolata menaj topita cu 2 linguri de ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Pentru compozitia de ecler, am pus apa cu uleiul si sarea la fiert, am lasat un clocot si apoi am adaugat intreaga cantitate de  faina o singura data.

Am amestecat  (atentie sa nu fie cocoloase) si a iesit o compozitie moalepe care am lasat-o putin la racorit. Dupa ce s-a racorit putin am adaugat cate un ou si am amestecat dupa fiecare, pana ce s-au incorporat toate. Din compozitia rezultata se fac eclerele. Eu am turnat cu o lingura din compozitie, sub  forma lunguiata  in tava neunsa. Am dat la cuptorrul incalzit in prealabil, pentru  cca 25 de minute.Nu se deschide usa cuptorului in timpul coacerii, altfel se lasa compozitia si nu se mai umfla. Cand s-au rumenit si sunt umflate, se scot din cuptor si se lasa la racit.

Pentru crema am pus laptele la fiert si intre timp  se amesteca galbenusele cu zaharul  si esenta pana ce zaharul e topit.  

Se adauga cateva linguri de lapte ( luam din cel ce este pe foc) si amidonul, amestecand continuu sa nu faca cocoloase si turnam treptat, amestecand, in laptele care fierbe la foc mic. Intre timp  batem  repede albusele cu zaharul, pana cand acesta este topit. Cand compozitia s-a intarit putin, adaugam cate o lingura de albus si continuam amestecarea pana cand am incorporat tot albusul. Odata incorporat, stingem focul si lasam la racit. Intre timp taiem partea de sus de la eclere si cu ajutorul unei   lingurite le  umplem cu crema si punem deasupra partea taiata din ecler.dUpa ce am terminat de umplut, punem ciocolata la topit  intr-o cratita cu putin ulei.

Cand compozitia este omogenacu ajutorul unei ingurite luam din acaeasta si turnam peste eclere. .

Lasam sa se intareasca ciocolata si le dam la frigider! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce, stafide aurii si crema de vanilie