Eclere

de Andreea Baraboi in Prajituri, 7 Ian 2015 | 4369 vizualizari

 

Acestea le-am pregatit pt sarbatorile de iarna !

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 200 ml ulei
  • 500 ml apa
  • 2 cani faina
  • 1 lingura sare
  • Crema
  • 1 litru lapte
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 esenta vanilie
  • 1 pachet margarina
  • Glazura
  • 1 ciocolata amaruie
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Punem apa la fiert cu uleiul si sarea, cand aceasta clocoteste o dam de pe foc si adaugam faina  treptat si amestecam foarte bine ca sa nu  facem cocoloase, amestecam pana aceasta devine lucioasa .

Cand aceasta s-a  racit adaugam treptat ouale amestecand  dupa fiecare bine !

Compozitia trebuie sa se dezlipeasca de pe peretii vasului unde ati amestecat crema , sa nu fie lipicioasa !

Ajutandu-ma de un posh am  format cojile pt eclere pe tava acoperita cu hartie de copt.

Dam la cuptor pt 10 minute !

IMPORTANT= Sa nu se deschida usa cuptorului deoarece acestea nu vor creste !

Crema 

Intr-o  tigaita inata am  adaugat laptele,  faina , zaharul si esenta si amestec bine apoi o  dau la focul mic de la aragaz amestecand meereu  pana ce se  formeaza o ciulama adaugam margarina zi amestecam bine pana ce aceasta s-a topt. Lasam sa se raceasca !

Cand cojile de la eclere s-au copt si s-ar racit bine le taiem de la jumate si le umplem cu crema  rece  ajutandu-ma de poosh .

Ciocolata am topit-o si apoi  am  glazurat eclerele .

Eclerele  cu crema rozie am  preparat-o dn  frisca colorata cu colorant alimentar .

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert choux a la creme cu zmeura