Eclere

de laura_n in Prajituri, 10 Iun 2012 | 11023 vizualizari

 

Mana sus cui ii plac eclerele !!!! :)))

 

INGREDIENTE

aluat

  • 350 g faina
  • 3 oua
  • un praf sare
  • o cana apa
  • 75 ml ulei

crema

  • 5 galbenusuri
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 1 esenta vanilie
  • 500 ml lapte
  • glazura
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 ml smantana dulce
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Pt aluat: se pune apa la fiert, se adauga uleiul si sarea iar la sfarsit, faina cernuta. Se amesteca bine si se da deoparte sa se raceasca la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, se adauga cate un ou pe rand, se amesteca bine, bine si se obtine un aluat moale Se toarna cu ajutorul unui pos in tava sub forma de bastonase si se baga in cuptorul încins la l8O°C.

Pt crema: se bat galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga faina, vanilia si la sfarsit se desface compozitia cu lapte si se pune la bain-marie. Se amesteca pana se ingroasa.

Pt glazura: se topeste ciocolata impreuna cu smantana si apoi se lasa putin la racit.

 

Se umplu cojile de eclere cu crema, se asaza intr-o tava si se toarna deasupra glazura de ciocolata.

TIPS-URI

1

Dupa ce s-a fiert crema si s-a lasat la racit, turnam putin lapte rece si amestecam bine. Crema iese mult mai buna si mai fina si inmoaie si cojile de eclere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

laura_n 1

10.06.2012, 21:12

Dia, sigur ca vreau!!!! )) Macar virtual
va multumesc pentru aprecieri

Sim0na 1

10.06.2012, 21:34

Toate mainile sunt sus!!! De mult timp imi tot propun sa fac si eu..

laura_n 1

10.06.2012, 22:30

Simona, livram o tava la tine )

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Mini eclere cu budinca de vanilie