Ecler

de mamaieelena in Prajituri, 6 Iul 2011 | 7903 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru eclere:
  • 250 mlapa
  • 100 gr.margarina
  • un praf de sare
  • 250 g faina
  • 1 lingura zahar
  • Crema:
  • 1 plic cu crema de la Dr.Oetker care se face la rece
  • 300 ml lapte rece
  • 1 ciocolata de 200 gr.amaruie
  • 2 linguri cu lapte

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler:

Intr-o cratita am pus apa cu zaharul, sarea si margarina la foc si cand a clocotit am pus faina toata odata si am amestecat vertiginos, sa nu ramana cocoloase. Se pune la rece (eu am pus-o intr-o cratita cu apa rece). Cand s-a racit am pus ouale pe rand avand grija sa nu punem pe celalalt ou decat dupa ce a fost bine incorporat cel dinainte. 

Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie cerata si cu mana umeda cu apa se fac eclerele (eu nu am posh) Le-am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade si se lasa pana la coacere. Se lasa sa se raceasca (eu le-am facut cu o zi inainte).

Crema: laptele rece din frigider se pune in bol impreuna cu crema pudra se va bate cu mixerul 3 minute. Ciocolata cu laptele se pun pe foc mic sa se topeasca si amestecam bine pana se topeste toata ciocolata si lasam deoparte ca sa ne ocupam de eclere pe care le vom taia la jumatate pentru a fi umplute cu crema. Eu am pus ciocolata pe deasupra cu pensula de silicon .

Au fost delicioase.Pofta buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta