Dulcineea

de Alexandra Elena in Prajituri, 23 Sep 2012 | 13919 vizualizari

 

O prajitura care nu lipseste de pe masa de sarbatori.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt 4 foi:
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 30 g untura/unt/margarina
  • 2 linguri de miere
  • 450 g de faina
  • 1 praf de copt

Crema: 1/2 l lapte

  • 4 linguri gris
  • 200 g margarina(pt prajituri)
  • 200 g zahar pudra
  • zahar vanilat

Gem de caise/ macese

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulcineea:

     Ingredientele pentru foi se pun toate la foc pana se topesc. Faina se adauga ulterior. Se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii. Se tin la cuptor, la temperatura medie, aproximativ 8-10 minute, pana cand au o culoare aurie.

     Crema: se fierbe grisul in lapte, se raceste, se adauga margarina frecata cu zaharul. Se amesteca pana devine o compozitie spumoasa.

     Prima foaie se unge cu crema, a doua cu gem, a treia cu crema, iar a patra o pudram cu zahar.

     Se lasa sa se fragezeasca foile(~ o zi), apoi se proportioneaza.

TIPS-URI

1

Grisul cu lapte trebuie sa fie bine racit cand punem margarina, altfel riscam sa taiem crema.

2

Daca aluatul pentru foi este prea tare putem adauga putin lapte caldut.

3

Cu cat sta mai mult cu atat sunt mai fragede foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulcineea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Albinitza a la Michelle