Dulceata din fructe de padure

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 19 Aug 2018 | 2920 vizualizari

 

Dulceaţa din fructe de pădure reflectă aromele verii ca un amurg târziu care aduce cu sine frumuseţea cerului nopţii.

 

INGREDIENTE

  • 570 g mure
  • 520 g afine
  • 460 g zmeură
  • 800 g zahăr
  • 600 ml apă
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din fructe de padure:

 

Se spală delicat fructele.

Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când începe să se lege siropul, se adaugă fructele, amestecând uşor.

Se culege spuma formată.

Se fierbe, la foc potrivit, până se leagă (pentru a testa, se ia cu lingura puţin sirop şi se scurge deasupra unei farfurii, dacă se scurge în fir legat, nu lichid, este gata).

Se stinge focul şi se lasă la răcit în cratiţă, apoi se toarnă în borcane şi se etichetează.

 

Timp de pregătire: 10min

Timp de gătire: aprox 40min

Se obţin: 3 borcane

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/dulceata-din-fructe-de-padure.html

TIPS-URI

1

Notă! Dulceaţa se păstrează la temperatura camerei sau într-o cămară mai răcoroasă. De regulă, la frigider, se zahariseşte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

ieri la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de struguri