Am trecut prin piață și cum era multă zmeură nu m-am putut abține și am cumpărat pentru a pregăti o delicioasă dulceață.
Zmeura se alege de impurități,se spală sub jet de apă rece și se lasă la scurs.
Zmeura se pune pune într-o cratiță, iar peste ea adaugă zahărul.
Lasă zmeura cu zahărul să se odihnească 1 oră .
Pune cratița la foc iute pentru 10 minute și apoi la foc moderat până se leagă siropul.
Din când în când ia spuma formată.
Cănd siropul formează o boabă pe o farfurie adaugă zeama de lămâie si lasă la fiert 2 minute.
Stinge focul, lasă dulceața să se răcească ,apoi pune-o în borcanele spălate și sterilizate în cuptor.
1
Se poate face sirop de 1 kg, zahăr +700 ml. apă.
2
dacă siropul este mai legat se fierbe zmeura mai puțin si în felul acesta nu se sfarmă.