Dulceata de visine

de T I M E A in Dulceata / Gem, 29 Iun 2014 | 6959 vizualizari

 

Imi place mult dulceata de visine si am vrut sa incerc si aceasta dulceata la Multicooker. Mai jos va povestesc cum am facut eu aceasta dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg visine (aprox 650-700 gr fara samburi)
  • 350 gr zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Spalam bine fructele in apa rece.

Dupa ce le-am indepartat coditele, le-am scos samburii si am aruncat ce a mai fost stricat printre ele, am ramas cu aprox 650-700 gr de visine.

Punem fructele intr-un bol si le amestecam cu zaharul. Dam vasul la frigider de seara pana a doua zi si din cand in cand mai amestecam in vas. ( nu peste noapte evident, dar pana ne culcam si dimineata)

A doua zi amestecam din nou si turnam fructele cu sirop cu tot in vasul de la Multicooker ( sau daca faceti pe foc intr-un vas cu fundul mai gros). 

Adaugam zeama de lamaie si amestecam.

Setam functia aparatului pe 'Jam' si programam pe o ora, apoi inchidem capacul. Din nefericire dupa vreo 15 min cand  a inceput sa fiarba si sa sara sucul prin orificiul de aburi in toate directile, eu am oprit aparatul apoi am ridicat capacul si am pornit din nou cu capacul deschis.

In concluzie nu va recomand sa faceti cantitati mari la Multicooker daca si de la 1 kg de fructe fierbe tare si se face foarte multa spuma care da pe dinafara. 

Am continuat fierberea cu capacul deschis (chiar si asa facea spuma :) dar era ok ca nu dadea afara) inca aprox 40 de minute desi cred eu ca in total la catitati mici in 30-40 minute, dulceata este gata.

A iesit o dulceata minunata dar foarte putina pe care o vom manca acum si nu o vom pastra pt la iarna. 

TIPS-URI

1

Nu faceti din cantitati mai mari de 2 kg de fructe si doar cu capacul deschis ( e sfatul meu, evident faceti cum doriti)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici (multicooker)