Banuiesc ca e cunoscuta reteta dar fiecare o prepara in felul sau, eu spre exemplu, m-am inspirat din 3 retete si pot spune ca este exact rezultatul la care ma asteptam! E nevoie de rabdare cu samburii!;)) pe primul loc la mine, se afla dulceata de cirese amare dar cum nu se gaseste la noi, pot zice ca cea de visine se apropie destul de mult de acelasi gust!
Mi-a iesit cca 2 kg si un pic.
Am spalat si curatat de samburi visinele cu ajutorul unui mic aparat special de scos samburii ca sa nu stric forma la fruct dupa care am pus intr-un vas un rand de visine, apoi zahar, iar visine, iar zahar pana am terminat ingredientele si le-am lasat la frigider peste noapte. A doua zi, le-am pus la fiert in sucul propriu, am amestecat usor ptr a nu pisa visinele si am lasat la fiert la foc mic ptr cca 2 ore amestecand din cand in cand si am luat spuma. Veti observa ca la inceput, spuma e roza dupa care,la ceva timp va deveni mai inchisa la culoare, deci, semn ca e aproape gata. Cu 30 min inainte de a lua de pe foc, am pus si zeama de lamaie si am amestecat. Am sterilizat borcanele in cuptor dupa care am pus dulceata fierbinte in borcanele fierbinti si am inchis bine capacul dupa care, borcanele le-am intors invers si le-am acoperit cu un prosop ptr a se raci in timp si a nu prinde aer. Se pot pastra foarte bine in camara mult timp, fara a necesita vreun conservant.
1
Mie, mi-a iesit cu mult sirop, chiar asa vroiam, dar daca vreti mai dens, lasati mai mult timp pe foc, cca 3 ore.