Dulceaţă de vişine

de ionix in Dulceata / Gem, 6 Iul 2011 | 4381 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 kg vişine cărnoase
  • 3,5 kg zahăr
  • 3 lămâi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceaţă de vişine:

Spălăm borcanele şi capacele cu apă fierbinte şi le lăsăm la scurs.

Vişinele se spală bine, se lasă la scurs iar apoi le scoatem sâmburii.

Într-un ceaun mare, sau oală, punem vişinele alternând cu zahărul- un rând de vişine şi unul de zahăr.

Oala cu vişine se dă la frigider timp de 3-4 ore, pentru a lăsa suc suficient.

Se scoate oala, se amestecă vişinele şi se pune pe aragaz la foc mic. Nu se pune oala direct pe flacără ci se pune pe o tablă, asta pentru a nu se prinde de oală şi să se caramelizeze zahărul.

Se ia spuma cu o paletă, din când în când, şi se lasă să fiarbă uşor vreo 5 ore. După aceste ore, vom adăuga sucul de la lămâi şi amestecăm bine. Mai lăsăm încă vreo 3-4 ore şi luăm de pe foc.

Dulceaţa se toană fierbinte în borcane, înfiletăm borcanele cât timp dulceaţa e fierbinte, întoarcem borcanele cu fundul în sus, acoperim borcanele cu prosoape groase şi lăsăm să se răcească.

Când s-au răcit, întoarcem borcanele şi le băgăm în cămară.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Vişinele mele au fost foarte dulci. Dacă aveţi vişine mai acre, adăugaţi încă 500-600 g de zahăr.

2

pentru a vă da seama dacă dulceaţa este gata faceţi următorul test: scoateţi o lingură cu dulceaţă pe o farfurie şi o lăsaţi să se răcească. Dacă este lipicioasă şi se îngroaşă cum trebuie, atunci este gata şi o luaţi de pe foc. Iar picăturile de dulceaţă se fac precum o bobiţă pe farfurie.

3

Eu am fiert atât de mult la dulceaţă pentru că vişinele au lăsat mult suc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de vişine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici