Dulceata de susine ( PRUNE ITALIENESTI)

de adasev12 in Dulceata / Gem, 10 Iul 2011 | 7353 vizualizari

 

aceste susine seamana oarecum cu goldanele de la noi...sunt foarte mari si rotunde...si dulci....am primit si eu cateva si fiindca erau deja foarte coapte, m-am gandit sa fac nitica dulceata din ele...si bine am facut ca foarte buna a iesit....

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 kg susine
  • 750 gr zahar
  • o cana de apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de susine ( PRUNE ITALIENESTI):

Prunele le-am cojit si le-am scos samburele, apoi le-am presarat cu zaharul si le-am lasat vreo 2 ore, pana s-a topit aproape de tot zaharul.

Le-am pus apoi la foc iute cam 15 minute  pana au inceput sa fiarba si a facut spuma, apoi am dat focul mic si le-am fiert pana s-au legat bine

La sfarsit am adaugat si apa, fiindca iese cam grosuta. Initial vroiam sa adaug si zeama de lamaie, dar  nu mai are nevoie, fiindca desi prunele sunt foarte dulci asa proaspete, dulceata iese destul de acrisoara...

E o delicatesa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de susine ( PRUNE ITALIENESTI)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

adasev12 1

11.07.2011, 11:56

nadina, eu le-am luat relativ usor...erau fff coapte....de aceea le-am si cojit, ca se lua practic singura pielita....

adasev12 1

11.07.2011, 12:07

mihaela, mamaie....
diva....

Lau 1

11.07.2011, 13:36

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]