Dulceata de susine ( PRUNE ITALIENESTI)

de adasev12 in Dulceata / Gem, 10 Iul 2011 | 5281 vizualizari

 

aceste susine seamana oarecum cu goldanele de la noi...sunt foarte mari si rotunde...si dulci....am primit si eu cateva si fiindca erau deja foarte coapte, m-am gandit sa fac nitica dulceata din ele...si bine am facut ca foarte buna a iesit....

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 kg susine
  • 750 gr zahar
  • o cana de apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de susine ( PRUNE ITALIENESTI):

Prunele le-am cojit si le-am scos samburele, apoi le-am presarat cu zaharul si le-am lasat vreo 2 ore, pana s-a topit aproape de tot zaharul.

Le-am pus apoi la foc iute cam 15 minute  pana au inceput sa fiarba si a facut spuma, apoi am dat focul mic si le-am fiert pana s-au legat bine

La sfarsit am adaugat si apa, fiindca iese cam grosuta. Initial vroiam sa adaug si zeama de lamaie, dar  nu mai are nevoie, fiindca desi prunele sunt foarte dulci asa proaspete, dulceata iese destul de acrisoara...

E o delicatesa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de susine ( PRUNE ITALIENESTI)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

adasev12 1

11.07.2011, 11:56

nadina, eu le-am luat relativ usor...erau fff coapte....de aceea le-am si cojit, ca se lua practic singura pielita....

adasev12 1

11.07.2011, 12:07

mihaela, mamaie....
diva....

Lau 1

11.07.2011, 13:36

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui