Dulceata de struguri

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulceata / Gem, 16 Sep 2014 | 5367 vizualizari

 

Este o dulceata foarte versatila pentru ca se poate face din struguri albi, rosii sau negri. Indiferent ce struguri ati alege, dulceata va fi la fel de gustoasa si aromata.

 

INGREDIENTE

  • 1kg boabe de struguri,
  • 1kg zahar,
  • 1 lamaie,
  • 3 pahare cu apa.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de struguri:

Se aleg struguri cu bobul mare si carnos.Se curata boabele de pe ciorchine si se spala,apoi se lasa sa se zvante.

Int-o cratita se fierbe apa cu zaharul si zeama de lamaie.Cand siropul incepe sa se lege se adauga boabele de struguri.Se ia cratita de pe foc si se lasa 10-15 min sa stea pana lasa stugurii zeama. Se pune din nou pe foc si se fierbe pana e bine legata. E legata atunci cand, daca se picura pe o farfurie sirop, picatura nu se imprastie.

Se ia de pe foc si,fierbinte,se pune in borcane sterilizate.Se inchid ermetic si se pun in paturi sa se raceasca lent,apoi se depoziteaza in camara.

 

TIPS-URI

1

Cine doreste,poate cu un ac ,sa scoata samburii din boabele de struguri.Eu consider ca nu e necesar deoarece la fiert,ies din boabe si se ridica deasupra dulcetei de unde se pot aduna cu o lingurita.

2

Pentru un plus de savoare,se poate adauga un pic de baton de vanilie in dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de struguri" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

deyutzky 1

17.09.2014, 09:50

inca n-am facut dar ma bate si pe un gand sa fac aanul asta

Rocsi 1

17.09.2014, 11:13

Nu am mancat niciodata dar sunt sigura ca are un gust bun!

Retete cu Margareta Cismasiu 1

17.09.2014, 23:40

Credeti-ma,merita efortul.E grozava.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de struguri