Dulceata de prune

de Angelina_Elena in Dulceata / Gem, 12 Sep 2013 | 5576 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg prune
  • 1 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune:

Spalam prunele, le scoatem samburii si le punem intr-o cratita.

Adaugam zaharul peste ele si le lasam de-o parte 4-5 ore.

Punem o tabla pe ochiul de la aragaz, punem cratita cu prunele si fierbem amestecand continuu pentru a nu se prinde.

Fierbem in jur de 2-3 ore.

Pentru a vedea daca a fiert destul, punem pe o farfuriuta o lingura de dulceata si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit inclinam usor farfuriuta iar daca nu curge inseamna ca a fiert destul.

Punem dulceata de prune in borcane sterilizate. Infiletam capacele apoi invelim borcanele intr-o patura groasa. 

Le lasam pana a doua zi apoi le depozitam in camara.

TIPS-URI

1

5 kg de prune au fost la inceput, dupa ce am indepartat samburii nu le-am mai cantarit.

2

Se poate adauga mai mult zahar, totul depinde de dulceata prunelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (40)

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:35

Mirela

portiadelumina 1

12.09.2013, 14:45

Prunele şi merele sunt favoritele mele, indiferent cum sunt făcute.

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:58

Padre

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune