Dulceata de prune

de Maria68 in Dulceata / Gem, 29 Aug 2012 | 4853 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg prune
  • 750 g zahar
  • 500 ml apa
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 baton de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune:

Spalam prunele, le rupem in doua, le scoatem samburii, dupa care le taiem cuburi. Punem  intr-un vas apa cu zaharul, zeama de lamaie  si batonul de scortisoara. Cand da in clocot, punem prunele si lasam sa fiarba la foc mic, pana fructele se inmoaie bine si se leaga. In tot timpul acesta se aduna spuma care se formeaza.

Scoatem batonul de scortisoara si punem dulceata fierbinte in borcanele sterilizate in prealabil, se inchid ermetic cu capace, le intoarcem cu fata in jos si  le lasam sa se raceasca,

Se depoziteaza la loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]