Dulceata de mure

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 5 Iun 2016 | 3829 vizualizari

 

Imi place sa servesc dulceata de mure alaturi de gogosi.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mure;
  • 450 g zahar;
  • 1 pahar apa.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mure:

Se spala murele cu grija pentru a nu le zdrobi si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si se lasa asa cateva ore pana isi lasa sucul. Cand se pun pe foc, adaugam si un pahar cu apa. Se fierbe dulceata la foc mic si se amesteca mereu in ea, pentru a nu se lipi.

 

Pentru a testa daca e gata, punem o picatura din siropul de la dulceata pe o farfurioara, iar daca picatura este consistenta si nu curge, atunci dulceata este gata.

 

Cand se raceste dulceata, se pune in borcanele pregatite dinainte si se eticheteaza.

 

Din aceasta cantitate de mure, eu am obtinut: un borcan mare si unul mic de dulceata.

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/08/dulceata-de-mure.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]