Dulceata de mure

de Bya Ralu in Dulceata / Gem, 29 Iul 2013 | 9067 vizualizari

 

e bestiala!pentru prima data am facut si eu:))de fapt toate dulceturile:))

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de mure
  • 1 kg zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mure:

Murele le-am spalat sub un jet de apa si le-am pus la scurs.

Se pun intr-o oala mare jumatate de cantitate,se acopera cu zahar iar deasupra se pun restul de mure.Deasupra punem esenta de lamaie si coaja rasa de lamaie.Se lasa la frigider peste noapte.

A doua zi o punem la fiert la foc potrivit,se amesteca din cand in cand.Cand se formeaza spuma se ia cu o lingura sau cu o spumiera.

Se fierbe circa 1ora si 30 minute.

Intre timp se pregatesc borcanele,se spala bine si se pun la uscat.

Intr-o oala punem apa la fiert,se pun borcanele pe rand cu grija sa nu se sparga.Se lasa cateva minute la sterilizat si se scot pe un prosop curat.

Cand dulceata este gata se lasa putin sa se raceasca(10-15 minute) si se toarna in borcane.Se inchid bine si se intorc cu capacele in jos.

Se acopera cu un prosop si se lasa pana a doua zi.

TIPS-URI

1

Cand turnam dulceata se pune o lama de cutit sub borcan pentru a nu se sparge.

2

Dulceata a iesit foarte buna,nu-i mai trebuia zahar.

3

Mie mi-au iesit 5 borcanele

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dorada cu roșii, ardei și brocoli

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

Plăcintă cu cartofi și pui - Irezistibil de gustoasă și sățioasă

pe 28.03 la 10:56

Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios

pe 28.03 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de afine