Dulceata de kaki

de adasev12 in Dulceata / Gem, 17 Dec 2011 | 18077 vizualizari

 

eu aceste fructe le consum ca atare, dar aveam cateva care s-au trecut putin si fiindca nu ma induram sa le las sa se strice nici sa le arunc, le-am pus de dulceata. sunt niste fructe foarte aromate si cu continut ridicat de vitamine, va invit sa le consumati cu incredere( fiind mai putin cunoscute aceste fructe, am postat si un articol despre ele, (vezi articolul Kaki)

am facut putina, nestiind ce gust va avea, , dar e foarte aromata si cred ca va merge la o prajiturica.

 

INGREDIENTE

  • 3 fructe de kaki ( fiecare fruct are in medie cam 200 g)
  • 300 g zahar
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lg-ita de mix condimente : scortisoara, cuisoare, ghimbir, nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de kaki:

Pe  cei care nu cunosc aceste fructe ii invit sa vada articolul Kaki

Se spala si se curata fructele de coaja foarte  subtire, se taie cubulete, li se scot samburii.,sunt putini si mari deci se aleg usor.,se adauga zaharul si se pun la foc .

Se fierbe ca orice dulceata. La sfarsit  se adauga si condimentele si sucul de lamaie.

Se mai lasa asa dea cateva clocote apoi se ia de pe foc.

Se pune calda in borcane si se lasa la racit apoi se da la camara.

Se foloseste ca atare sau la diferite prajituri, tarte etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de kaki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici rosii