Dulceata de coacaze rosii

de Ina in Dulceata / Gem, 4 Aug 2019 | 4709 vizualizari

 

Anul acesta am cules de la coacazul din curte 980 grame coacaze si pentru ca mai aveam in congelator o punga mai mica de anul trecut, am preparat cateva borcanele cu dulceata. 
Buna alegere am facut! :X 
E atat de buna pe clatite :X :))) 

 

INGREDIENTE

  • 1,6 kg coacaze rosii
  • 1,4 kg zahar
  • 300 ml apa
  • zeama de la o lamaie
  • suplimentar sare de lamaie ( depinde cat va place de acrisoara dulceata )
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de coacaze rosii:

Indepartam bobitele de coacaze de pe crengute.

Punem sa fiarba la foc mic 300 ml apa cu 1,4 kg zahar, pana incepe sa se lege un sirop care luceste. Adaugam coacazele spalate si scurse impreuna cu zeama de lamaie si fierbem totul pana ce lichidul scade la jumatate iar siropul devine lipicios si nu curge de pe lingura dupa racire.  Mie imi place dulceata mai acrisoara si am mai adaugat un varf de lingurita cu sare de lamaie dupa care am mai lasat 5 minute sa fiarba si am oprit focul.

Spalam borcanele si le uscam la microunde. Capacele le punem 5 minte in apa clocotita. 

Imediat ce scoatem borcanele din cuptor le umplem cu dulceata fierbinte , capsam cu capace curate si zvantate si intoarcem borcanele pentru 5 minute cu capacele in jos. 

Indreptam borcanele, le acoperim cu 2-3 prosoape si le lasam sa se raceasca peste noapte, timp in care capacele se vor retrage spre interior si vor sigila perfect gura borcanelor. 

Daca fierberea si capsarea se fac corect, dulceata se pastreaza in beci sau camara mai multi ani, fara sa se deprecieze. 

TIPS-URI

1

Din cantitatile date am obtinut 5 borcane de 400 g si 1 borcan de 150 g.

2

Daca ne place dulceata mai acrisoara, putem adauga inainte de ultimele clocote un sare de lamaie dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]