Dulceata de cireste

de jolygina in Dulceata / Gem, 4 Sep 2011 | 3578 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de cirese
  • 1,5 kg de zahar
  • zeama de la 2 lamai
  • coaja de la doua lamai 
  • o jumatate de fiola de esenta de migdale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cireste:

Curatam ciresele de codita, le spalam si le scoatem samburii (cu aparatul de scos samburi ,merita achizitionat). Le mai dam printr-un jet de apa (pentru a scoate "carnita" in caz ca mai este ceva si nu ne dam seama), dupa care adaugam zaharul si coaja de lamaie 

Lasam vreo 30 de minute pentru a-si lasa putina zeama dupa care le punem la foc.

Dupa 30 de minute adaugam si zeama de lamaie si le lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa. Eu le-am lasat cam mult si mi-au cam iesit prea tari.

La sfarsit adaugam esenta de migdale,apoi le punem in borcane. Compozitia fiind fierbinte, le intoarcem cu gura in jos si le lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cireste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta