Dulceata de cirese amare

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 30 Ian 2013 | 4156 vizualizari

 

Am invatat de la bunicile mele sa fac dulceata si sa am tot timpul asa ceva in casa.Sa zicem ca am ramas pe stil vechi,va servesc cu o dulceata si-un pahar de apa rece si stam la o discutie,mai ales ca mie nu-mi place cafeaua.

 

INGREDIENTE

  • o farfurie adanca,plina varf cu cirese amare,fara samburi
  • 1 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

Se spala ciresele se scot samburii si se pun in cratita cu 1 kg. de zahar. Se lasa pana a doua zi sa se topeasca zaharul. Se pune la fiert cu focul mic si se ia spuma formata din cand in cand. Se incearca daca este gata punand pe o farfurie un pic de dulceata si daca dupa lingurita pica picatura la interval mai rar una de alta este gata legata. Se da cratita de pe foc, se uda un servet si se acopera cratita cu el, se lasa sa se raceasca si apoi se pune in borcane si se inchid ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

Rocsi 1

30.01.2013, 19:48

Ce mai mancam in copilarie.Era grozava imi amintesc

Doralinda 1

31.01.2013, 15:06

imi dai si mie un borcanel?!!!! imi aduc aminte, cand eram copii, mergeam la cules si trebuia sa scoatem noi samburii, nu bunica, si ne ajuta sa facem singuri dulceata( eu cu verisorii mei)...ce vremuri!!

Constelatialeu 1

31.01.2013, 16:05

doralinda.Unul cred ca mai am,dar il partim.Vorba aia ''dar din dar se face rai''.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese