Nu stiu daca se numeste trisat......Am fost la piata vinerea trecuta....si am primit un plic de tip "Gelfix"pentru dulceturi...si asa am zis ca daca tot il am ,hai sa fac...oricum trebuie sa cumpar numai cirese,zahar aveam si "gelfix"era gratis...DECI zis si facut!!!Sincer va zic,ca mai mult mi-a luat scosul samburilor decat facutul dulcetii!!!! :)) :))
A iesit foarte buna...si cred ca am sa mai fac.!!!:):):)
1.Am spalat ciresele,le-am scos samburi si le-am taiat in doua.
2.Intr-o oala inalta,ca sa nu sara stropi cand fierbe,am pus ciresele,zaharul amestecat cu gelfix si am amestecat.
3.Am pus oala pe foc si cand a inceput sa fiarba,am inceput sa mestec cu o lingura de lemn ,la foc mare,timp de 3 minute.
4.Am pus dulceata inca fierbinte in borcanase,am inchis bine capacul si gata!!!
Mi-au iesit trei borcanase si jumatate de 250g.