Dulceata de ceapa II

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 26 Mai 2018 | 4149 vizualizari

 

Foarte buna langa orice carne facuta pe gratar, si nu numai.
"picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceapa rosie
  • 400 g zahar
  • 350 ml vin rosu
  • 60 ml otet balsamic
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita cuisoare macinata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ceapa II:

Ceapa se curata si se taie julien.

Intr-o cratita se pune uleiul si 5 linguri de zahar.

Se pune pe foc mic si se amesteca pana zaharul capata o culoare galbuie, cam 5 minute.

Se pune ceapa si se amesteca usor.

Cand ceapa devine sticloasa se adauga vinul, restul de zahar, otetul balsamic, sarea si condimentale.

Se lasa la foc mic 40 minute.

Se amesteca din cand in cand pana se leaga ca dulceata obisnuita.

Se pune fierbinte in borcane sterilizate fierbinti.

Se lasa borcanele la racit in patura.

Se pun in camara.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ceapa II" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu cremă mascarpone și fructe - Ușor, rapid și delicios

ieri la 07:06

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

pe 05.05 la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

pe 05.05 la 08:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de trandafiri