Dulceata de capsuni reteta
Dragii mei am reusit sa fac si eu dulceata de capsuni.Astazi am facut din 2 kg si mi-au iesit 6 borcane de 440 gr.(vezi foto).Eu am ales varianta rapida cu zahar gelifiant(gelfix)de la Dr.Oetker 2:1,o varianta de gelfix concentrata.A iesit foarte aromata.
Dulceata de capsuni reteta
Intai am pregatit borcanele,8 la numar,de 440 gr.Le-am spalat ,apoi le-am pus la cuptor la 100°C cu usa intredeschisa,pentru 15 minute.
Capsunile proaspete,le-am spalat si curatat de codite.
Apoi le-am pus intr-un castron mai inalt si le-am zdrobit cu blenderul.
Eu le-am zdrobit pentru ca sotului meu nu ii plac in dulceata,in bucati.
Dupa ce le-am zdrobit bine,le-am pus intr-o oala la fiert,apoi am adaugat zaharul gelfix,zeama de lamaie si zaharul vanilat,le-am lasat la foc mediu sa fiarba,a nu se lasa nesupravegheate!
Eu am mixat din cand in cand,din momentul cand fierb ,se mai lasa 15 minute la foc mic,amestecand continuu.
Daca se formeaza spuma deasupra,se indeparteaza.
Cand este gata se imparte in borcane,apoi se pun capacele.
Mie mi-au iesit 6 borcane si inca putin ,asa o farfurioara plina pentru mic dejun in urmatoarele doua zile.
1
Se poate adauga si vanilie Bourbon,ii da o aroma deosebita.
2
Se poate combina si cu rubarba
3
A se respecta timpul de fierbere,cel indicat pe pachetul de gelfix,deoarece este diferit de la un tip la altul,de la o marca la alta