Dulceata de caise

de anca_rm in Dulceata / Gem, 19 Iul 2017 | 4714 vizualizari

 

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice. In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant pentru dulceturi rapide si sanatoase asa ca l-am folosit.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 170 gr Green Sugar gelifiant
  • 25 ml apa + 25 ml caisata / 50 ml apa
  • zeama de la o portocala
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise:

Am spalat caisele si le-am scos samburii, le-am lasat in jumatati pentru ca am vrut sa ramana fructele cat de cat intregi. Am stors deasupra zeama de portocala.

Am fost sigura ca vor ramane asa pentru ca timpul de fierbere este foarte scurt, doar 10 minute.

Intr-un vas, am pus indulcitorul gelifiant, caisata si apa si am pus pe foc mic. Am amestecat pana s-a topit zaharul. Am adaugat fructele si le-am lasat sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand.

 Turnam dulceata in borcanele curatate foarte bine, punem capacul si asezam borcanul cu capacul in jos pentru 10-20 minute.

Le intoarcem si le lasam la racit.

Se pastreaza in camara si se consuma, in cateva zile de la data deschiderii.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]